Wednesday, March 24, 2010

Pub kat Baton Rouge....

Ola ngan kitak semua,

Lambat mok update blog kamek...Busy memanjang ngan kerja2 skolah ku (dah tua2 agi mok gi class...terpikir macam ne sidak cikgu-cikge tua yg ngambik degree kat Unimas dolok....baru paham macam ni rasa study ngan miak muda...nasib aku sik nampak tua sbb ku CUTE!!!! Muji kedirik agi aku tok..hehehehe)

Bulan March macam2 perkara terjadi...2minggu lepas ari St Patrick's Day di Baton Rouge...atau paling tepat ari orang mabuk lah....patut nya semua urang berpuasa tapi Pak Paderi madah boleh batal puasa lah tek pakei mok enjoy sakan...Hari ya jua 1st time ku gi CLUBBING (sik lah sampai mok mabuk aku gi clubbing...just mok kluar peluh menari lah) di USA....apa macam Pub buka dari pukul 12pm sampai lah 2am....nang hebat lah sidak urang sitok berpesta.....Sebelum ya tek, nang gi nangga perarakan lah kat kawasan perumahan tok...Nang best eh sebab dapad manik2 banyak...Banyak lah manik yang ku dapad tapi yang paling best ku dapad patung BADAK SUMBU Hijau....ada jua geng patung kucing aku..Hehehehe!!! Ka ya baru gi Chelsea (Pub paling glamor kat Baton Rouge). Pub Chelsea (Bukan England Football Club) tok letak nya di bawah Highway (kedak Simpang Tiga lah). Bukan Chelsea ja kat sia tapi ada gi pub2 lain lah.....Sampai ja kat tempat ya, nang banyak urang (kalah pub2 pun Kuching)...Botol beer pelbagai jenama semua berterabur atas jalan raya....Masuk ja dlm Chelsea, nang full pack ngan urang, sik kira tua muda. Pasal undang2 masuk pub sitok, mesti umur 21taun ke atas...Bukan 18taun ke atas kedak Malaysia lah. Sapa yang umur bawah 21taun, mun Pak Polis (polis sitok nang2 cute eh!!!) jumpa miak ya minum, minta maaflah trus masuk lokap...Ku madah lah strict gi undang2 sitok dari Malaysia......

Kereta berhias.....

Parti atas kreta berhias...

Geng2 aku masa ari parade

Chelsea Pub kat Baton Rouge...

Yalah kamek ngan geng2 lain berparti lah lebih kurang 3jam kedak ya...pas ya lapar gilak makan sandwich kat kedei dekat pub ya.....Sambung gi waktu malam, berparti kat rumah kawan Latino ku...Party kechik ajalah.....Saja mok buang tension ba!!!

Walaupun aku tok stress belajar tapi hidup mesti mok happening jua...sik best duduk termenung mengadap buku ja tiap2 ari....ada kelak otak ku melatup!!!

Salam dari Baton Rouge, USA

5 comments:

gus said...

wow! wow! clubbing...

memang best pesta kat sia. tapi kenak clubbing hari terang benderang?

Rose Ragai said...

Den..cam best jak sia...maok join eh..hahaha......

gus said...

Hmm, somehow semua komen dah hilang! even previous post. did you press something?

About me.... said...
This comment has been removed by the author.
Globalized Dayung said...

Gus,

I changed my background...